Logo uden baggrund.png
Hjælp DR ultra:bit med at knække klimakoden

Vær med til at hjælpe projekt ultra:bit med at finde på de mest fantastiske, anderledes og sjove teknologi-idéer, der kan gøre forældre mere klimavenlige.

DR ultra:bit sætter fokus på FN’s Verdensmål og opfordrer børn i 4., 5. og 6. klasse til at bruge kreativitet og teknologi til at give de voksne baghjul og finde på seje idéer, som de gamle hoveder måske ikke engang havde drømt om. Ingen idéer er for skøre eller for fantasifulde.

Hvordan kan vi mindske vores forbrug, så vi ikke bruger så mange af jordens ressourcer? Hjælp med at knække forbruget.

Ved I ikke, hvad I skal tage på, selvom skabet er fyldt med tøj? Fylder jeres forældre køleskabet med mad, selvom I ikke kan nå at spise det hele? Tager alle derhjemme lange bade? Så er I ikke de eneste. Sådan er det hos mange familier.

 

Knæk udfordringen

Hvordan kan I med teknologi hjælpe jeres forældre med at gøre deres forbrug af for eksempel tøj, mad og vand mere klimavenligt?

Kan I forkorte de lange bade ved at opfinde en vild vandmåler, der kun lukker vand ud i 5 minutter? Kan I mindske mængden af madspild ved at opfinde en smart indkøbsseddel eller en køleskabsalarm, der bipper inden maden bliver for gammel?

Det vil hjælpe med at løse FN’s 12. verdensmål, som er ansvarligt forbrug og produktionsformer.

Fik I den? Ellers kan I se videoen nedenfor, hvor Thor og Sofie præsenterer udfordringen.

 

I kan også får flere informationer her DR Skole.

Forside > Ressourcer > Cases > DR ultra:bit case

Om CRAFT

CRAFT er både et mindset, en didaktisk metode, en konkurrence samt et netværk af lærere, elever, konsulenter, skolechefer og -ledere. Styrelsen for It og Læring understøtter arbejdet med de tværgående temaer It og Medier samt Innovation og entreprenørskab bl.a. gennem netværksmøder, webinarer, samarbejder, materialer, miniprojekter og nye vinkler på eksisterende praksis. 

CRAFT handler om innovation, kreativitet, samarbejde og kommunikation, og om at løse store eller små vedkommende problemer fra den virkelige verden ved anvendelse af teknologi i såvel proces som produkt.

Kontakt

CRAFT@stil.dk

OBS: CRAFT lukkede i juni 2020. CRAFTs hjemmeside vil dog være tilgængelig, således at materialer mv. kan tilgås. CRAFTs Facebook gruppe vil også bestå mht. videndeling i gruppen, men udenfor STILs domæne.

Ved spørgsmål kontakt:

Mads Sode

+45 61 26 91 11

Mads.Sode@stil.dk

Følg os 

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube

© 2019 CRAFT