Logo uden baggrund.png

Forside > Konkurrencer > DM i digitale skills

DM i digitale skills: Konkurrence i it-anvendelse, samarbejde, problemløsning og innovation

DM i digitale skills afholdes i forbindelse med den nationale event CRAFT på Danmarks Læringsfestival.

 

Grupperne bedømmes ud fra 4 kategorier: 1) IT-anvendelse, 2) samarbejde, 3) problemløsning og innovation og 4) kommunikation. 

Vinderen i kategorien It-anvendelse bliver Danmarksmester i digitale skills. Der uddeles awards til vinderne af de tre øvrige kategorier.

 

Som noget nyt i 2020 uddeles der ligeledes en specialpris for bæredygtighed.

 

Bæredygtighed og klima i centrum for teknologisk understøttet innovation og problemløsning
Nyhed fra DM i digitale skills 2020

2020 var året, hvor konkurrencen flyttede til endnu større lokaler for at få plads til de mange deltagende elevhold. Eleverne havde forud for konkurrencen arbejdet intensivt i klasseværelserne med deres innovative løsningsforslag på problemer fra den virkelige verden, som de selv havde været med til at finde.

 

Over hele landet er der blevet afholdt lokale og kommunale CRAFT-konkurrencer, hvor flere tusinde elever har dystet om den eftertragtede plads som finalisthold til DM i digitale skills. I alt 12 elevhold deltog på Læringsfestivallen, hvor de gav publikum indsigt i, hvordan it kan anvendes kreativt i løsninger med fokus på alt fra affaldssortering (Trash Counter), legepladser opbygget af moduler, der kan skiftes (Ninja Playground) og meget mere. De mange dommere var imponerede over elevernes evne til at formidle deres projekter og samtidig udtænke designløsninger, der var tæt på at kunne blive implementeret til gavn for andre.

 

Vinderne af årets konkurrence blev elevholdet fra Dybkærskolen i Silkeborg, der ud over at få tildelt den fornemme titel som danmarksmestre i digitale skills, ligeledes vandt innovationsprisen for deres opfindsomhed og grundige undersøgelsesfase. Gruppen vandt ToolCamp i Silkeborg tilbage i november og har siden arbejdet videre med deres designløsning på Hanegals case med fokus på at få flere unge til at spise plantebaserede fødevarer.

 

Herudover gik samarbejdsprisen til Tjørnegårdsskolen fra Gentofte, og kommunikationsprisen gik til Borup Skole fra Køge. Årets fighter blev desuden Vedbæk Skole fra Rudersdal.

 

Som noget helt nyt blev der i år uddelt en pris for bæredygtighed som gik til Kathrine Dals Skole i København. Prisen gik til elevholdet, fordi de i særlig grad havde formået at indtænke bæredygtighed i proces såvel som produkt.

 

Huskeliste til DM i digitale skills

I nedenstående dokument finder du en huskeliste til inden finalen. Den indeholder både praktisk info, info om dommerprocessen, forplejning, selve standen, elevpræsentationer, webinar og opfølgning. 

Vurderingskriterier i konkurrencen

I nedenstående dokument finder du vurderingskriterierne for bedømmelse af elevernes præsentationer. De er skrevet på en måde, så de er let forståelige for eleverne.

Samtykkeerklæring ved konkurrencedeltagelse

Her kan du hente en samtykkeerklæring som skal udskrives, underskrives og afleveres til CRAFT i forbindelse med deltagelse i konkurrencen. 

Sidste års deltagere

Nedenfor ses en oversigt over de kommuner, der sidste år deltog i enten CRAFT awards på Skolemessen, DM i digitale skills eller begge konkurrencer. 

Om CRAFT

CRAFT er både et mindset, en didaktisk metode, en konkurrence samt et netværk af lærere, elever, konsulenter, skolechefer og -ledere. Styrelsen for It og Læring understøtter arbejdet med de tværgående temaer It og Medier samt Innovation og entreprenørskab bl.a. gennem netværksmøder, webinarer, samarbejder, materialer, miniprojekter og nye vinkler på eksisterende praksis. 

CRAFT handler om innovation, kreativitet, samarbejde og kommunikation, og om at løse store eller små vedkommende problemer fra den virkelige verden ved anvendelse af teknologi i såvel proces som produkt.

Kontakt

CRAFT@stil.dk

OBS: CRAFT lukkede i juni 2020. CRAFTs hjemmeside vil dog være tilgængelig, således at materialer mv. kan tilgås. CRAFTs Facebook gruppe vil også bestå mht. videndeling i gruppen, men udenfor STILs domæne.

Ved spørgsmål kontakt:

Mads Sode

+45 61 26 91 11

Mads.Sode@stil.dk

Følg os 

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube

© 2019 CRAFT